60 – 90 minut (czas przygotowania)

Lista składników

  • 500 g mięsa wieprzowego
  • 100 g boczku wędzonego
  • 300 g pieczarek
  • 3-4 cebule
  • Garść suszonych grzybów
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • Ziele angielskie
  • Pieprz, sól

Sposób przygotowania

Na patelnie wrzuć wędzony boczek, aż się wytopi, a następnie przełóż kawałki boczku do garnka. Na patelni z tłuszczem podsmaż pokrojoną cebule wraz z mięsem i wrzuć do garnka z boczkiem.

Następnie na tej samej patelni usmaż pieczarki i przełóż do garnka z mięsem i cebulą.  

Do garnka dodaj wszystkie przyprawy oraz suszone grzyby. Zalej 1,5 litrem wody i gotuj ok 60-90 minut.

Gdy mięso będzie już wystarczająco miękkie, dodaj koncentrat do gotującego się gulaszu. Dodaj do smaku sól i pieprz (wedle uznania)