30 minut

Lista składników

  • 500 g makaronu spaghetti

  • 500 g mięsa mielonego

  • 2 cebule

  • 2 ząbki czosnku

  • 1 puszka krojonych pomidorów

  • Winiary Pomysł na Spaghetti po Bolońsku

  • 3 łyżki oliwy

  • 1 łyżeczka bazyli

  • 1 łyżeczka oregano

  • sól i pieprz do smaku

  • 1 łyżka parmezanu

Sposób przygotowania

Na rozgrzaną patelnię wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę oraz czosnek. Smaż dopóki nie będą zeszklone.

Następnie dodaj mięso mielone. Dopraw solą i pieprzem.

W między czasie ugotuj makaron spaghetti. Pamiętaj aby był al dente.

Kiedy wszytko będzie przysmażone wlej puszkę krojonych pomidorów oraz wcześniej przygotowany wg instrukcji na opakowaniu Winiary Pomysł na Spaghetti po Bolońsku.

Gotuj pod przykryciem ok. 10 minut.

Na końcu sos dopraw bazylią i oregano.

Posyp danie startym parmezanem.